Porlezza

Porlezza ligt in Italië, net over de grens van Zwitserland, aan het meer van Lugano. Het is een belangrijk toeristisch plaatsje waar 4 valleien samen komen, die zorgen voor prachtige groene bergen, wandel- en fiets mogelijkheden. Porlezza heeft een prachtige boulevard met gezellige terrassen en een autentiek dorpshart waar gezellig winkeltjes en boutiekjes te vinden zijn. Vanwege het meer, een mediterraans klimaat met een verkoelend briesje in de zomer, de bergen en de afstand vanaf Nederland op 983km vanaf Utrecht is Porlezza geliefd onder onze vakantiegangers. 

Het meer van Lugano heeft schoon en helder zwemwater en ter hoogte van de camping een veilig en langzaam aflopend kiezel strandje. Alle vormen van watersport zijn hier goed mogelijk zoals: surfen, suppen, zeilen, waterskiën en wakeboarden. Vanaf de camping die een eigen haven heeft, kunt u met uw boot de verschillende plaatsjes aan het meer bezoeken, aanmeren en daar genieten van een cappucino, een hapje of drankje. 
Tussen Porlezza en Lugano vaart een veerboot waardoor een bezoek aan Lugano een leuk avontuur wordt. Elke zaterdag en donderdag is er markt in Porlezza en in Luino 40km elke woensdag een hele grote en prachtige stad.

De uitstapjes die u misschien ook aanspreken: een bezoekje aan het autovrije Gandria, met de funicolare, het kabelspoortje tussen Porlezza en Lugano, maakt u een rit omhoog naar de top van de Monte Bre. Vanaf deze hoogte is het Romeinse en middeleeuwse grondplan van de oude stad te herkennen. De plaatsen Menaggio 12km, Como 40km, de stad Bellinzona (met de 3 oude burchten), 45km, Milaan 90km is eveneens een bezoek waard, met de mooie kathedraal, het chique en karakteristiek winkelcentrum. Ook het San Siro voetbalstadion of het racecircuit is natuurlijk voor de liefhebbers zeker de moeite waard.

Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te beleven: natuurlijk kan er volop gezwommen worden in het meer, maar ook in het gratis zwembad met verschillende glijbanen voor zowel de kleintjes als de grote pubers (open vanaf 1 juli t/m 1 sept), een speeltuin met trampolines, voetbalveld en een tennisbaan, een animatie team in de zomervakantie, kinderdisco en een 16+ disco op de camping.

Klik hier voor de routebeschrijving.